Mnogi danas tvrde da Te nema _ by Dominis

 

Mnogi danas tvrde da Te nema, njihovi životi ne primaju više snagu iz Tvoje ljubavi, njihove nade i čežnje ostaju neispunjene jer ih ne mole od Tebe, njihovi životi ostaju isprazni, a tako bi htjeli biti ispunjeni i sretni ali svoje ispunjenje i sreću traže na krivim putevima. 

A Ti ih čekaš, promatraš, tražiš ih u Svetom nemiru poput one žene iz prispodobe o izgubljenoj drahmi, tražiš ih bez prestanka znajući da te, u dubini duše žele pronaći, žele te vidjeti, ali onda dođe, on, „svijet“ i oni se povlače, okreću glavu, zatvaraju oči, jer..., rekli su im da Te nema. 

Ali kako Te nema kad si Ti tu pred nama vidljiv, mi te ne tražimo u ljudima i lažnim prorocima, nismo se pomamili, jer mi smo te već našli, Ti si nam sam rekao da si sa nama u Svetoj Euharistiji, ali mnogi su koji te još uvijek traže. Ti poput munje osvjetljuješ naša životna obzorja i onima koji te ljube daješ snagu za novi život, bolji život, posvećeni život. 

Znaš da mi čekamo Tvoj veliki i sveti dan ali već danas te molimo daj nam svima Gospodine milost obraćenja, daj nam milost vjere, daj nam svima nove oči kojima ćemo jasno vidjeti kako se Ti, Gospodar i Stvoritelj Svemira nalaziš u presvetom Oltarskom Sakramentu. Jer Hostija Sveta Tebe sakriva, ali naša vjera nek progovori: ovdje je Bog!

by Dominis



Nema komentara:

Objavi komentar