ABORTUS ILI ODGOJ DJECE U NOVIM BOLNIČKIM „MAJKA ODJELIMA“

abortus-majka-odjeli

Zašto sam protiv abortusa?

Pitanje je kompleksno, a opet i posve jednostavno.

Kad bi ga išao objasniti etički pravednom čovjeku lako bih mu objasnio i on bi me lako shvatio.

Problem je u tome što se u problem abortusa miješaju interesi žena, većinom liberalnih nazora, ali ne nužno, koje možda to što samo žene mogu zanijeti vide kao veliku nepravdu, i žele da imaju izlaz iz neželjenih situacija tj. neželjenih trudnoća.

Stavimo sada te frustracije na stranu i pogledajmo i ustvrdimo, što će nam pristrani i nepristrani znanstvenici, ustvrdimo da je spajanje spermija i jajašca trenutak kada nastaje čovjek. Mislim, svi smo tako nastali i totalno je bezumno tvrditi nešto suprotno.

A ako je dijete u bilo kojem stadiju razvoja čovjek onda bi trebao imati prava kao i svaki drugi čovjek, sve drugo bila bi velika nepravda.

Majka odjeli

Već sam jednom govorio i volio bih kad bi došli do toga da se jednoga dana urede novi „majka odjeli“ gdje bi majke koje ne žele dijete bile dužne nositi dijete do nekog razdoblja kada dijete može preživjeti. A tada bi rodile dijete koje bi bilo smješteno u umjetno uređenom prostoru. Ja sam ih nazvao „majka odjeli“ jer još ne postoji izraz za takve odjele (ali tehnologija postoji već danas), i u kojem će dijete dobiti svu skrb dok ne postane dovoljno jako da se može posvojiti.

Znam da je možda prerano za ovakav sustav ali što prije počnemo govoriti o njemu to ima veće šanse da prije uđe u naše zdravstvene sustave.

Dakle, abortus bi bio zabranjen, a natalitet bi rastao.

Nadalje, možda bi to povuklo neka etička pitanja, bila bi potrebna široka rasprava, ali vjerujem da su životi djece vrjedniji od etičkih propitkivanja.

by Dominis


Kupite nešto lijepo preko naše stranice.
Kupi OVDJE



Nema komentara:

Objavi komentar